Purcari

[easingslider id=”842″]

  • Château Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est.
  • Château-ul este recunoscut în toata lumea pentru vinurile sale super-premium, care au adunat pe parcursul secolelor peste 200 de distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale – Decanter, Challenge International du Vin, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine and Spirit Competition, dar si legendara apreciere la curtea regala a Marii Britanii.
  • Vinurile de Purcari sunt maturate exclusiv în barrique-uri frantuzedti de stejar, cu capacitatea de 225 litri. În functie de soi, perioada maturizarii variaza de la 6 la 18 luni,  timp în care vinurile se îmbogatesc cu tanini si componente aromatice, care confera gustului si aromei vinului note elegante de lemn, vanilie si ciocolata.
  • Dupa maturare în barrique, vinul se îmbuteliaza la rece, în conditii sterile, si se aplica dop natural de pluta si acesta îsi continua procesul de maturare în sticle pentru înca 6 luni.
  • Vinurile de Purcari sunt obtinute din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala, dupa cele mai stricte canoane ale viticulturii franceze. Înainte de fermentare, strugurii sunt raciti, pentru a obtine un must de calitate superioara, iar apoi supusi fermentarii duble – alcoolice si malolactice.
  • Dupa obtinerea vinului tânar, filtrarea si limpezirea acestuia la rece, urmeaza crearea celebrelor vinuri vintage Negru de Purcari, Rosu de Purcari si Alb de Purcari.