Mileştii Mici

[easingslider id=”767″]

 • Minuţioase sunt incercările de a intelege lumea infinită şi simbolică a vinului. Şi cum nu există soiuri similare de vin, aşa nu există şi două vinuri identice. „Cabernet”, „Cahor”, „Muscat”, „Aligote” – în fiecare dintre ele se găseste sufletul creatorului, energia si inspiratia sa, dar totodata aceaste vinuri sunt percepute ca o parte a istoriei universale a vinificaţiei, o parte integrantă a culturii.
 • Republica Moldova a obtinut titlul de „ţara cu portile deschise în paradisul vinului”,deoarece producerea vinului este indeletnicirea de baza a moldovenilor. Oricine intra aici este binevenit. Departe de hotarele republicii este bine cunoscută, apreciată şi iubită producţia Combinatului de Vinuri de Calitate „MILEŞTII MICI”, cel mai vechi loc de păstrare a „băuturii sacre”. Loc ce pastreza   minunea de la Milestii Mici.
  „Urmele istoriei” se resimt pretutindeni. O raritate specifică este butoiul  împietrit solemn pe postamentul de la intrarea în combinat. Anume acest butoi pe parcursul a multor ani a oferit fortele naturale ale stejarului minunatului vin „Cabernet”.
 • De unde porneste renumele vinicol al Moldovei? Cu convingere deplina se poate afirma: de la „Colectia de Aur” MILESTII MICI. In ea se pastreaza circa 1.5 milioane de butelii de vinuri armonioase, datînd din perioada de inflorire a vinificaţiei moldovenesti. „Pinot”, „Traminer”, „Muscat”, „Riesling”, „Feteasca”, „Dnestrovskoe”, „Milestskoe”, „Codru”, „Trandafirul Moldovei”, „Auriu”, „Cahor-Ciumai”,”Marsala”,”Utreneaia Rosa”,”Nejnosti” etc. Toate sunt fabricate in stricta conformitate cu traditiile vechi moldovenesti, sunt lasate pentru maturare intr-o atmosfera de liniste si tihna. In fiecare picatura a acestora se resimte focul soarelui si forţa sevei pămantului.
  In septembrie 2002 Combinatul de Vinuri de Calitate „MILESTII MICI” s-a invrednicit de onoarea de a desfasura prezentarea vinurilor sale de colectie la Strasbourg in incinta Adunarii Generale Parlamentare a Consiliului European.
  La prezentare au participat mai mult de 500 de parlamentari europeni, care au dat o apreciere inalta calităţii vinurilor de Milestii Mici.
  Gustand din rezervele de elită ale depozitului de vinuri, puteti alege tipul de vin dorit. Toate au o personalitate pronunţata şi provoacă doar bucurie. Lasa-ti sufletul sa te inspire!